Praktische informatie

Verbeke Ballooning

Praktische informatie

Veel voorkomende vragen, algemene informatie, wat kan je allemaal verwachten wanneer je een ballonvaart boekt bij Verbeke Ballooning uit Sint-Niklaas?

Ballonvaren kan het hele jaar door

Ook in de winter. Het is zelfs zo dat tijdens de winter  ballonvaren gedurende gans de dag kan omdat de atmosfeer dan stabieler is. In de zomer zal je een luchtballon enkel in de vroege ochtend na zonsopgang of ’s avonds een 2 tal uurtjes voor zonsondergang zien.

Verbeke Ballooning

Weercondities om te ballonvaren

Als ballonvaarder houden we het weer dagelijks nauwlettend in het oog. De belangrijkste factoren om een ballonvaart veilig te laten verlopen zijn de windsnelheid, windrichting, neerslag en zichtbaarheid. Wanneer deze factoren samen een positieve evolutie vertonen kunnen we spreken van goede condities om te ballonvaren

Welke kledij doe ik aan

Een veel voorkomende vraag, is het koud daar boven in de lucht? Het antwoord hierop is neen. Als je gaat ballonvaren trek je best vrijetijdskledij aan gecombineerd met een stevig paar schoenen met een platte zool. Net zoals je een natuurwandeling zou maken. Tijdens de winter trek je best ook een jas aan. De temperatuur in de lucht is bijna gelijk aan die op de grond. Wat zeker niet toegestaan is zijn  schoenen met hakken! Dit kan verwondingen tijdens de landing veroorzaken zoals verzwikking van de enkel.

Fototoestel of bagage aan boord

Wij vragen aan onze passagiers om de bagage zo beperkt mogelijk te houden. Hoe minder er aan boord is hoe comfortabeler het zal zijn voor u. Het is aangewezen om uw bagage (zoals een handtas) in uw eigen volgwagen achter te laten. Een fototoestel, gsm, verrekijker zijn zeker toegelaten.

Met hoogtevrees ballonvaren

Deze stelling is helemaal onjuist! Hoogtevrees kun je hebben als je met iets contact maakt met de grond, bv een ladder. Wanneer de luchtballon opstijgt is het contact met de grond helemaal verdwenen en heb je geen hoogtevrees.

Hoe veilig is ballonvaren?

Ballonvaren is zeker en vast veilig. Voor de start van iedere vaart wordt er een uitgebreide briefing gegeven over wat je te wachten staat voor, tijdens en na de vaart. Iedere passagier is bovendien verzekerd tijdens de ballonvaart.

Hoelang duurt de ballonvaart?

De tijd die alles samen in beslag neemt is ongeveer 3-4 uurtjes. Hierin is de periode van de voorbereiding van de vaart (o.a. de briefing) de ballonvaart zelf en het klinken met een glaasje bubbels op dit onvergetelijk avontuur na de vaart in begrepen.


Verbeke Ballooning

© Alle rechten voorbehouden - webdesign joomla-bo